One Flytt

Sekretesspolicy

Här är de regler och villkor som vi följer för att skydda dina personliga uppgifter och din integritet. De följer riktlinjerna i dataskyddsförordningen GDPR och ska vara skrivna på ett tydligt och enkelt sätt så att alla förstår. Har vi misslyckats eller är det något som du undrar över – kontakta oss gärna på info@encas.se så försöker vi besvara dina frågor!

1. VÅR GRUNDLÄGGANDE INSTÄLLNING KRING ANVÄNDARSKYDD OCH DATASKYDD

  • Användarens integritet och dataskydd är mänskliga rättigheter
  • Data är en belastning, den bör endast samlas in och behandlas när det är absolut nödvändigt
  • Vi ogillar spam lika mycket som du gör!
  • Vi kommer aldrig att sälja, hyra ut eller på annat sätt distribuera eller offentliggöra dina personuppgifter
  • Även om du samtycker till våra policies kan du alltid ändra dig och välja att inte samtycka vid ett senare tillfälle.

2. RELEVANT LAGSTIFTNING

Denna webbplats och våra interna system är utformade för att följa nationella och internationella lagar när det gäller dataskydd och användarskydd. Sedan den 25 maj 2018 är det framförallt EU-reglerna med namnet GDPR, dataskyddsförordningen på svenska som bestämmer vad man ska och inte ska göra.

Här beskriver Regeringen den nya dataskyddsförordningen:

http://www.regeringen.se/rattsdokument/statens-offentliga-utredningar/20…

Prova också gärna att ‘googla’ på dataskyddsförordningen eller gdpr, det finns många bra sidor och information som beskriver det skydd du får som privatperson.

3. PERSONLIG INFORMATION SOM DENNA WEBBPLATS SAMLAR IN OCH VARFÖR VI SAMLAR IN DEN

Den här webbplatsen samlar endast in information på följande sätt:

3.1 Spårning av besök på denna webbplats

Liksom de flesta webbplatser använder den här webbplatsen Google Analytics (GA) för att spåra användarinteraktion. Vi använder dessa data för att se hur många personer som använder vår webbplats, för att bättre förstå hur de hittar och använder den och hur de rör sig på våra olika webbsidor.

Även om GA registrerar data som till exempel ditt geografiska läge, din enhet, webbläsare och operativsystem, identifierar ingen av dessa uppgifter dig personligen. GA registrerar även datorns IP-adress som skulle kunna användas för att identifiera dig personligen, men Google ger inte oss tillgång till det.

GA använder sig av cookies, detaljer om vilka finns i Googles utvecklarhandböcker.

Om du inaktiverar cookies på din webbläsare så stoppar du GA från att spåra någon del av ditt besök på sidor på den här webbplatsen. Vi berättar längre ner om hur du kan inaktivera cookies.

3.2 Kontaktformulär och e-postlänkar

Om du väljer att kontakta oss, kommer ingen av de uppgifter som du tillhandahåller att lagras av denna webbplats eller skickas till/bearbetas av någon av de datahanterare från tredje part som vi använder (och berättar mer om nedan under punkt 6).

Istället samlas uppgifterna till ett e-postmeddelande och skickas till oss via så kallat SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Våra SMTP-servrar är skyddade av TLS (ibland kallad SSL) vilket innebär att e-postinnehållet krypteras med SHA-2, 256-bitars kryptering innan de skickas över internet. E-postinnehållet dekrypteras sedan av våra lokala datorer och enheter.

På ett enklare språk kan man säga att det du skriver till oss skickas som ett mail. Mailet görs om så det blir oläsligt för andra. När mailet kommer fram görs det om igen tillbaka till läsligt format, vilket bara vi kan göra som mottagare av mailet.

4. LAGRING AV PERSONLIG INFORMATION

Pseudonymisering är ett nytt krav från GDPR, som många webbapplikationsutvecklare arbetar för att fullt ut genomföra. Vi är fast beslutna att hålla det som en hög prioritet och kommer att genomföra den på denna webbplats så snart vi kan där det är relevant.

Kortfattat innebär pseudonymisering att användare av vår webbplats ska kunna identifieras endast med ett användarnamn och att övrig insamlad data ska vara krypterad så det inte finns någon möjlighet att göra en koppling mellan en användare och sparad information.

5. OM DEN HÄR WEBBPLATSENS SERVER

Den här webbplatsen finns på en webbserver som tillhandahålls av den svenska webbhotellet Diflex. Mer information om Diflex finns på deras webbplats 

All trafik (överföring av information) mellan denna webbplats och din webbläsare är krypterad och levereras via säkerhetsprotokoll HTTPS. HTTPS är en certifierad säkerhetsstandard som är ett krav inom GDPR.

6. VÅRA DATAHANTERARE FRÅN TREDJE PART

Vi använder ett par tjänster på vår webbplats för att förbättra din upplevelse av den. Dessa tredje parter har valts ut noggrant och de har bekräftat att de följer GDPR-reglerna.

Google https://www.google.com/intl/sv-se/policies/privacy/ )

Facebook (https://facebook.com/privacy-policy/)

7. HANDLINGSPLAN FÖR DATAÖVERTRÄDELSER

Vi kommer att rapportera eventuella olagliga överträdelser på denna webbplats eller i våra tredjepartsdatahanterare till alla relevanta personer och myndigheter inom 72 timmar efter att överträdelsen blivit känd för oss, om det framgår att lagrade identifierbara personuppgifter har stulits.

Beroende på typen av överträdelse så rapporterar vi till olika instanser enligt rekommendationer från Datainspektionen som finns på denna sida https://www.datainspektionen.se/om-oss/det-har-gor-vi-inte/

8. UTGIVARE OCH DATAANSVARIG

Ansvarig utgivare samt ansvarig hanterare av data på denna webbplats är

Encas Group ab
Reginav 80
21363 Malmö
Kontakt: Info@encas.e

9. ÄNDRINGAR I VÅR INTEGRITETSPOLICY

Denna sekretesspolicy kan ändras från tid till annan i linje med lagstiftning eller branschens utveckling. Vi kommer inte uttryckligen att informera våra kunder eller webbplatsanvändare om dessa ändringar. Istället rekommenderar vi att du kollar denna sida ibland för eventuella policyändringar.

COOKIEPOLICY

VAD ÄR COOKIES?

En cookie, eller kaka/webbkaka på svenska, är en liten textfil som en webbplats sparar ner på din dator när du besöker webbplatsen. När du sedan surfar runt på webbplatsen ser den alla cookies som finns sparade hos dig. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg vem du är för att till exempel samla in anonym användarstatistik, för att du ska slippa logga in flera gånger eller för att komma ihåg vilket språk du har valt.
Du kan läsa mer om cookies på Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka

VÅRA COOKIES

Denna webbplats använder cookies. Men vi har ingen inloggning, reklam eller annat som cookies ofta används till. De enda cookies vi använder är för anonym användarstatistik via Google Analytics.

STÄNGA AV COOKIES

Du kan självklart blockera cookies från att sparas hos dig och rensa bort tidigare cookies. Det är inte svårt, hur du gör exakt beror lite på vilken webbläsare du använder.

ENGLISH

Who we are

Our website address is: www.encas.se

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select “Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

www.encas.se

info@encas.se

OneFlytt

Öppettider

Encas Group AB © 2022 All Rights Reserved