Dödsbo städning & tömning

5 sätt att ta hand om ett dödsbo

dödsbo städning

Dödsbo städning

5 sätt att ta hand om ett dödsbo

När någon du älskar dör är det naturligt att känna att det är bråttom att hantera dödsboet så snabbt som möjligt. Att skynda på processen kan dock få allvarliga konsekvenser. Att fatta dåliga beslut nu kan leda till oväntade juridiska och ekonomiska problem längre fram. Om du befinner dig i den här situationen betyder det inte att du behöver skjuta upp hanteringen av dödsboet för alltid. Det betyder helt enkelt att du bör ta god tid på dig innan du vidtar några åtgärder. Informera dig, rådfråga betrodda rådgivare och ta god tid på dig för att komma fram till rätt beslut för dina omständigheter. Här är fem sätt att städa upp ett dödsbo efter att någon har dött.

Upprättande av dödsboet och identifiering av fordringsägare

Den första prioriteringen när du rensar ett dödsbo är att fastställa dödsboets fulla värde och identifiera eventuella borgenärer. Boets exekutor kommer att behöva föra ett register över alla tillgångar i boet så att de kan fördelas som en del av den slutliga uppgörelsen. Detta omfattar all egendom som den avlidne ägde, tillsammans med eventuella investeringar eller besparingar som de hade på banken. Det omfattar också eventuella utestående skulder. Om du är testamentsexekutor är det viktigt att känna till den fulla omfattningen av dessa skulder så att du kan planera hur du ska reglera dödsboet i enlighet med detta. Du bör också vara medveten om eventuella olösta tvister eller pågående rättstvister som rör den avlidne. Det kan handla om skattetvister, utestående försäkringsfordringar, eventuella utestående skulder och eventuella krav på obetalt underhållsbidrag. Om du är osäker på något av detta bör du söka råd hos en advokat.

Beviljande av testamente och val av en professionell testamentsexekutor

När dödsboet är reglerat måste du avgöra om det är nödvändigt att få ett bevis om bodelningsförrättning. Boets testamentsexekutor har alltid möjlighet att ansöka om ett bevisupptagningstillstånd. Om det krävs en bouppteckning måste du bestämma om du ska anlita en advokat eller en bouppteckningsregistrator. Om det inte krävs någon bodelningsförrättning behöver du inte ansöka om en bodelningsförrättning. I båda fallen bör du överväga att anlita en sakkunnig i bouppteckning för att hjälpa dig med processen. Om du har möjlighet att göra det är det bäst att anlita en expert som är bekant med probationsdomstolen och dess förfaranden. Om du är testamentsexekutor eller en av förmånstagarna kan du överväga att sköta testamentet själv. Du bör vara medveten om att det finns en tidsgräns för att ansöka om ett förordnande om bodelning om bodelning om bodelning krävs. Om du missar denna tidsfrist är det nödvändigt att vidta formella åtgärder för att avbryta bouppteckningen och fördela tillgångarna i enlighet med ett lagstadgat system.

Överföring av tillgångar till arvingar

Nästa steg är att överföra tillgångarna till arvingarna. Här måste du bestämma hur du ska överföra tillgångar som är i form av egendom eller kontanter. Det enklaste sättet att göra detta är att överföra tillgångarna direkt till arvingarna. Vissa tillgångar, t.ex. gemensam egendom, måste överföras på ett annat sätt. Det enklaste sättet att överföra kontanter är att sätta in dem direkt på arvtagarnas bankkonton. När det gäller egendom kan du välja mellan två olika överföringsmetoder. Dessa är kända som "testamentering" och "överföring genom representation". Om du inte är säker på vilken metod som är bäst i din situation bör du få råd av en advokat eller en expert på bodelning.

Betala utestående skulder och skatter från dödsboet.

Nästa steg är att betala den avlidna personens skulder och skatter. Om du är boets verkställare eller förvaltare är det ditt ansvar att betala utestående skulder. Om du inte är säker på vilka skulder som ska betalas bör du rådgöra med den avlidnes revisor eller ekonomiska rådgivare. Om du inte kan identifiera skulderna eller inte är beredd att betala dem bör du söka juridisk rådgivning. Samma sak gäller för eventuella skatter som ska betalas. Om du inte är säker på vilka skatter som ska betalas bör du besöka den berörda skattemyndighetens webbplats. Du bör vara försiktig så att du inte ignorerar dessa skyldigheter eftersom myndigheterna har befogenhet att beslagta och sälja dina tillgångar för att betala skatterna. När du har betalat skulderna och skatterna har du avslutat ditt arbete som testamentsexekutor. Du behöver inte vänta till slutet av probationsprocessen.

Slutord: Ta god tid på dig för att städa upp ett dödsbo.

När en älskad person dör kan du känna dig sugen på att skynda dig igenom processen med att städa upp i dödsboet. Vi hjälper både med tömning och städning av boendet där oftast många anhöriga har svårt att hantera under kortvarsel. Att skynda på processen kan dock leda till dåliga beslut, till exempel att inte betala den avlidna personens skulder eller att försumma att skaffa ett testamente. Det är viktigt att ta god tid på sig för att städa upp ett dödsbo för att undvika dessa fallgropar. När du är redo att gå vidare ska du komma ihåg att det är bäst att ta god tid på dig och se till att du gör allting på rätt sätt.

Hemstädning

Hemstädning är en regelbunde städning en gång, varannan vecka el en gång i månden gör man en storstädning där avdamining, avtorkning utvädning ingår samt dammsugning och avmoppning. Pris ca 700 - 1000 kr per gång.

Flytthjälp

Dags att flytta ? Det är inte så lätt att planera flytten. Visst det kostar men tack vare rutavdrag så det är inte så dyrt som man tror. Vi erbjuder både flytt och städhjälp till rimligt pris oftast städning bjuder vi på.. Låt oss hjälpa er med flytt och städ medan ni har vikitgare saker att hantera...

Storstädning

Storstädning liknar flyttstädning där spis, ugn, fönsterputs ingår samt golvbrunn. Man brukar säga all inklusive, där är vad storstäd handlar om..

Fönsterputs

Storstädning

Trapp-städning

Recensioner

Detta säger kunder om oss

Vi har glädjen att dela med oss vad andra säger om oss.

Det är så rent under badkaret att man kan äta sin frukost där.

Eva Malmö

Tack för en super flyttstädning, personalen var super trevliga och duktiga. Jag önskar komma tillbaka till min gamla bostad

Tango Malmö

Bästa flyttstädning någonsin.

Peter Lund

These professionals worked miracles on my apartment! The new tenant hardly recognised it from the pictures, it was so spotless and shiny. I don't know how they did it, but I would use them again without hesitation. Very highly recommended!

Dennis Mamö

Vænliga mænniskor och vældigt god service, 5/5

Andreas Lund

Flytthjälp

Flyttstädning

Fönsterputs

Kontorsstäd

Byggstäd

Dödsbo

Mer om våra övriga tjänster

klick på tjänster

Boka oneflytt tjänst

Få en kostnadsfri offert idag

Samtliga av våra tjänster hos OneFlytt innebär att kunden ska alltid vara 100 % nöjd. Därmed vågar vi lova städgaranti på utfört arbete.

Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med städningen kontaktar du oss inom 5 dagar så vi kommer och åtgärdar det.

Malmö

0